Oľga Bezačinská

Pochází ze slovenského Krásna nad Kysucou, operní zpěv studovala v Žilině a pokračovala na VŠMU v Bratislavě. Profesionálně debutovala na scéně ND Moravskoslezského v Ostravě v úloze Giuditty ve stejnojmenné operetě Franze Lehára. Je finalistkou prestižní rakouské pěvecké soutěže Belveder, což jí otevřelo možnost sólových vystoupení s prestižními evropskými orchestry a spolupráci s řadou renomovaných dirigentů. Oľga Bezačinská je také mnohonásobnou laureátkou Mezinárodní pěvecké soutěže Franze Lehára v Komárně a nositelkou Zvláštní ceny za nejlepší operetní interpretaci. V letech 2010 a 2011 se zúčastnila se souborem Stadttheater Baden bei Wien uměleckého turné v Hirošimě a Tokiu, kde se představila v úlohách Musetty (Bohéma) a Frasquity (Carmen). Její další umělecké cesty ji postupně zavedly na Novou scénu i do Komorní opery SND v Bratislavě, do Státní opery v Banské Bystrici, Státního divadla v Košicích, do Národního divadla moravskoslezského v Ostravě i Slezského divadla v Opavě. Na svém kontě má velké úlohy operetní i muzikálové, jakými jsou mj. Sylva Varescu (Čardášová princezna), Eurydika (Orfeus v podsvětí), Elisa (My fair Lady), Christine (Fantom opery), Hana Glawari (Veselá vdova), Anna Elisa (Paganini), ale také Mylady Winter z Frimlova zpracování Třech mušketýrů a královna Eliška z Noci na Karlštejně a Nastěnka v muzikálové verzi Mrazíka autorské dvojice Boris Urbánek a Jiří Sedláček. Jako operní pěvkyni ji diváci aplaudovali v rolích Karolíny (Dvě vdovy), Adiny a Noriny (Nápoj lásky a Don Pasquale), Donny Elvíry i Servilie (Don Giovanni a La clemenza di Tito) a též jako Aristei v Myslivečkově Olympiádě. Jako Líza v Zemi úsměvů se v Českých Budějovicích tato umělkyně představí divákům poprvé.

Jejím krédem je: "Na divadelnom povolaní je najkrajšie asi to, že máte možnost na čas utiecť zo sveta reality. Na javisku sa musíte objaviť oprostený od všedného života. Ale vo chvíľach, keď zaznie potlesk plného hľadiska, si uvedomujem, že to všetko, čo človek divadlu obetuje, má zmysel."

Repertoár

Slečna vdova

Slečna vdova

Ján Móry, Oldřich Nový

Hudební komedie ve stylu Oldřicha Nového

Živý a energický příběh, který vás bude bavit po celý večer a každou minutu vás překvapí nečekaným vtipným zvratem, a to i v případě, že nejste zrovna milovníky komedií s Oldřichem Novým. Inteligentní humor a oblíbené tváře činohry, opery i baletu v jeden večer na jednom jevišti se postarají o to, že vaše bránice dostanou pořádně zabrat.

Chcete o inscenaci vědět víc? Zajděte si na náš lektorský úvod. Začínáme půl hodiny před představením. Vstup na lektorské úvody je zahrnut v ceně vstupenky. Už nyní si však můžete přečíst zážitkový obsah operetyNajdete v něm spoustu zajímavostí s odkazy a můžete se tak na představení už nyní příjemně naladit. Udělejte si s operou život ještě hezčí, než je!

Hudební nastudováníMartin Peschík

RežieJakub Hliněnský

ScénaPetr Vítek

KostýmyAleš Valášek