Peter Malý

sólista opery / tenor

Slovenský tenorista pocházející z Piešťan se narodil v roce 1986. V roce 2013 se stal absolventem Vysoké školy múzických umění v Bratislavě, kde studoval pod vedením profesora Petera Mikuláše.

V současnosti je Peter Malý sólistou Jihočeského divadla v Českých Budějovicích. Na jeho prknech ztvárnil postavy Alfréda Germonta (La traviata, 2017), Štefana Buryju (Její pastorkyňa, 2018) a Jeníka ze Smetanovy Prodané nevěsty (2018).

Jako hostující sólista představoval Peter Malý vícero operních postav. Mezi nejzajímavější v Bánskobystřické státní opeře patří postavy Nadira (Les Pecheures des perles, 2014), Tamina (Die Zauberflöte, 2016), Mladého cikána (Aleko, 2017) a Vaudemonta (Iolanta, 2017). Ve Státním košickém Divadle ztvárnil postavu Beppeho (I Pagliacci, 2014), v opeře Národního divadla moravskoslezského postavu Rinuccia (Gianni Schicchi, 2019).

Mimo operní literatuře se Peter Malý věnuje i koncertním interpretacím komorních děl. V jeho repertoáru jsou duchovní díla (Mesiáš – G. F. Händel, 2018, Stabat Mater – A. Dvořák, 2017) a písňové cykly (M. de Falla, J. Turina, F. Schubert, B. Britten).

Peter Malý se zúčastnil operních kurzů Magdalény Blahušiakové a Antonia Carangela. V současnosti rozvíjí technicko-interpretační stránku pěveckého projevu s americkým tenoristou Berle Sanford Rosembergom, pod jehož vedením se úspěšně zúčastnil i mezinárodní soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech (1. místo, kategorie opera, 2015). 

Program

Duben 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Mimi opera Čt  18.4. Začátek 10:00 Konec 10:35 Místo Na Půdě Volných míst 0 Detail inscenace
Mimi opera Čt  18.4. Začátek 11:30 Konec 12:05 Místo Na Půdě Volných míst 0 Detail inscenace
Mimi opera  19.4. Začátek 10:00 Konec 10:35 Místo Na Půdě Volných míst 0 Detail inscenace
Mimi opera So  20.4. Začátek 10:00 Konec 10:35 Místo Na Půdě Volných míst 0 Detail inscenace
Mimi opera So  20.4. Začátek 11:30 Konec 12:05 Místo Na Půdě Volných míst 0 Detail inscenace
Viva Verdi Út  30.4. Začátek 19:00 Místo Budova JD Volných míst 20+ Detail inscenace

Program na tento měsíc pro Vás připravujeme.

Květen 2024

Program na tento měsíc pro Vás připravujeme.

Červen 2024
Červenec 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Prodaná nevěsta  5.7. Začátek 19:00 Konec 22:00 Místo Holašovice, náves Holašovice, náves Volných míst 20+ Detail inscenace
Prodaná nevěsta So  6.7. Začátek 19:00 Konec 22:00 Místo Holašovice, náves Holašovice, náves Volných míst 20+ Detail inscenace
Prodaná nevěsta Ne  7.7. Začátek 19:00 Konec 22:00 Místo Holašovice, náves Holašovice, náves Volných míst 20+ Detail inscenace

Repertoár

Mimi opera

Mimi opera

Lukáš Sommer

Opera pro nejmenší v doprovodu jejich nejbližších

Týpí malého Kolumba /  pro děti od 3 měsíců

Děti do 3 let mají vstup zdarma (je ale nutné pro ně zakoupit vstupenku se 100% slevou)

Cesta do nového světa hudby a fantazie, kde se potkávají děti a dospělí s herci, zpěváky a hudebníky a spolu podnikají první malá / velká dobrodružství. Světa, kde neplatí žádná omezení a na všechno si můžete sáhnout. Kdo ví, zda ve svém dítěti třeba neobjevíte génia? Každopádně vás čeká neopakovatelný společný zážitek v bezpečném a přívětivém prostředí. Vstřebat vás ho necháme všemi smysly – dokonce i čichem. Co cítíme zásadním způsobem ovlivňuje to, jak se cítíme. Vůně během několika okamžiků přeladí pocity a uvolní napětí. Nechte se unést a okouzlit stejně, jako to umí vaše děti… Ve vonné esenci, kterou připravila Mimi opeře na míru firma Archa vůní, ucítíte peruánský balzám, šalvěj muškátovou, geranium, rosu albu, neroli, meduňku a bergamot. Líbilo se vám, co jste při představení cítili? Vůni TÝPÍ najdete po premiéře na e-shopu Pomander.

Originální autorská opera pro nejmenší děti a jejich dospělé průvodce je inspirována podobnými projekty ve světě, např. ve skandinávských zemích, avšak vychází z našich vlastních hudebních a divadelních kořenů. Hravou operu komponuje jeden z našich nejúspěšnějších skladatelů mladší generace Lukáš Sommer, rodák z Dobré Vody u Českých Budějovic, scénáristou a režisérem je Jiří Ondra. Oba autoři mají bohaté zkušenosti s tvorbou pro děti. Scénografka Jana Hauskrechtová s pomocí pohyblivých objektů vytváří v prostoru Studiové scény Na Půdě fantazijní svět plný barev, tvarů, světla a vůní, který budou děti se svými blízkými objevovat. Není tu tedy klasické dělení na jeviště a hlediště, ale jeden společný prostor, v němž i diváci budou podle principu tzv. imerzivního divadla součástí hry. Na inscenaci spolupracují také herci souboru Malého divadla.

Hudební nastudováníMartin Peschík

RežieJiří Ondra

Scéna a kostýmyJana Hauskrechtová

Světelný designOndřej Šesták