Pavla Kamanová

výtvarnice

Vystudovala obor scénografie na Katedre bábkarskej tvorby na VŠMU v Bratislavě a Katedře loutkového a alternativního divadla na DAMU v Praze.

Už od pražského studia spolupracuje s režisérem Štěpánem Páclem v Ostravě, Olomouci a nyní v Praze. Dále pravidelněji spolupracuje s režiséry Janem Fričem (O hezkých věcech, které zažíváme, Divadelní společnost Masopust; Anti-gone: Blackout, A studio Rubín), Janem Mikuláškem (Hodní chlapci, Střepy a chlebíčky, 11:55; Shakespeare na Hlubině, Divadlo Petra Bezruče), Martinou Schlegelovou (Olga (Horrory z Hrádečku), Divadlo Letí; Kati, Jihočeské divadlo České Budějovice; Past na myši, Divadlo J. K. Tyla v Plzni), Janem Holcem a dramaturgem Davidem Košťákem (Dáma s Camelkami, A studio Rubín; Kazisvět, Jihočeské divadlo České Budějovice).

Program

Duben 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Jméno So  20.4. Začátek 19:00 Konec 20:40 Místo Budova JD Volných míst 20+ Detail inscenace

Repertoár

Autorka

Autorka

Ella Hickson

Za každé vítězství je třeba tvrdě zaplatit

Provokativní hra skotské autorky o stavu současného divadla a krizi patriarchátu. Známý režisér nabídne mladé autorce, aby pro něj napsala hru. Obdivuje její talent a její bouřlivou kritiku společnosti. A taky se ji pokusí políbit. Opravdu se to stalo nebo je to jen námět pro novou hru úspěšné autorky?
Věčný střet mezi režisérem a autorem, souboj mezi mužem a ženou, dnešní svět, ve kterém se mění staletí nastavená pravidla...a samozřejmě publikum, které touží po zábavě a dramatických koncích a na něhož je třeba brát ohled.

Cenami ověnčená hra s úspěchem dobyla řadu evropských scén a nyní ji v české premiéře uvede mladý režisér Adam Svozil, který u nás v posledních sezónách režíroval např. inscenace Téměř dokonalá láska, Holky a kluci nebo oblíbené Jméno.

Česká premiéra.
 

Upozorňujeme diváky, že se v představení kouří elektronická cigareta a je použit stroboskop.

Zároveň upozorňujeme, že inscenace obsahuje explicitní sexuální scény a proto ji doporučujeme pro věkovou kategorii 15+. 

PřekladHana Nováková

RežieAdam Svozil

DramaturgieMonika Hliněnská

Scéna a kostýmyPavla Kamanová