Aurora Kubelíková

členka baletního souboru

Narodila se v roce 1997 v pražském Podolí. Už od předškolního věku jevila zájem o balet, což vyvrcholilo nástupem do baletní školy Olgy Kyndlové při Státní opeře, kde pochytila základní dovednosti a díky účinkování v operách si zamilovala jeviště. Proto se rozhodla pro studium na Taneční konzervatoři hlavního města Prahy. Po úspěšném zdolání přijímacích zkoušek zde studovala pod taktovkou skvělých pedagogů a vystupovala ve školních představeních. Absolvovala zde Poloveckými tanci.
V roce 2018 nastoupila do baletního souboru Bohemia Balet, pod vedením pana Mgr. Jaroslava Slavického. I zde se jí naskytla dobrá příležitost pracovat ve společnosti skvělých choreografů a kolegů. Po několik let tu tančila v řadě představení a dostala možnost se souborem vystupovat i v zahraničí. V rámci Bohemia Baletu spolupracovala i se souborem Jihočeského divadla na inscenaci Šípkové Růženky.
V Bohemia Baletu působila až do konce sezóny 2021/2022. Od září téhož roku je členkou baletního souboru Jihočeského divadla, kde se těší na společné projekty.

 

Repertoár

Tristan a Isolda

Tristan a Isolda

Alena Pešková

Taneční drama na motivy staré keltské legendy

Smrt a Láska jako přeludy, které ženou svět proti času a prostoru. Smrt a Láska, které zrazují další přeludy, jako jsou přátelství, pravidla a zodpovědnost.

Taneční zpracování známého příběhu zakázané a nenaplněné lásky Tristana a Isoldy nabízí silné prožívání všech emocí, jichž je plný. Emocí, které jsou vykřičené či zašeptané tělem, gestem, výrazem tváře...Téměř beze slov, ale o to intenzivněji.

Libreto, choreografie, režieAlena Pešková

ScénaRichard Pešek

KostýmyAleš Valášek

Asistenti choreografaBéla Kéri Nagy