Alžběta Kranich Uhlíková

Program

Duben 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
GaGa Čt  25.4. Začátek 08:30 Konec 09:10 Místo Malé divadlo Detail inscenace Vyprodáno
GaGa Čt  25.4. Začátek 10:30 Konec 11:10 Místo Malé divadlo Detail inscenace Vyprodáno

Repertoár

GaGa

GaGa

Štěpán Gajdoš a kol.

Neskutečné příběhy 28 tisíců gumových kachniček

3+

10. ledna roku 1992 smetla silná bouře z nákladní lodi mířící z Hongkongu do USA jeden z přepravních kontejnerů do Tichého oceánu. Ukrýval v sobě přes 28 tisíc gumových kachniček. Některé z nich dopluly až na břeh Havaje a Aljašky, některé k protinožcům do Austrálie. Jiné zamrzly v kostce arktického ledu nebo se rozpustily v mořské soli. Některé se dostaly na poličky vášnivých sběratelů. Další pak pomohly vědcům objevit, jak fungují mořské proudy. Řada z nich se stala součástí plovoucího ostrova odpadků. A některé plují po oceánu dodnes.

Inscenace GAGA představuje fantastické osudy migrujících kachniček těm nejmenším divákům a hravou formou je seznamuje s vlivem člověka na životní prostředí. Gumové kachničky nejsou pouze trosečníkem na širém moři, ale také odpadem, který se kvůli havárii nákladní lodě dostal do oceánu. Diváci se společně s nimi setkávají s přirozenými obyvateli vodních ploch, ale i s plastem a dalšími odpady, které ohrožují jejich život. GAGA je loutková inscenace, která se snaží u dětského diváka od tří let nenásilně pěstovat zdravý vztah k životnímu prostředí.

V inscenaci se vyskytuje scéna bouřky a jedna noční podmořská scéna, v níž svítí pouze loutky. Ty nejměnší diváky na to doporučujeme připravit předem.