Zuzana Koś Kopřivová

Zuzana Koś Kopřivová vystudovala operní zpěv na Pražské konzervatoři ve třídě Yvony Škvárové Votavové u které se dále vzdělává na Akademii múzických umění v Praze. Již během studií na konzervatoři začala sólově hostovat v Divadle J. K. Tyla v Plzni, kde dosud nastudovala více než deset rolí v inscenacích nejrůznějších žánrů a stylů: od operet, přes vrcholná díla operního repertoáru až po novodobá díla současných operních autorů. Aktuálně je zde k vidění jako Krista v opeře Věc Makropulos (L. Janáček), Paquette v operetě Candide (L. Bernstein) a Pousette v opeře Manon (J. Massenet).

V roce 2018 debutovala na prknech Národního divadla v Praze, kde se představila jako Esmeralda v Prodané nevěstě (B. Smetana), Papagena v Kouzelné flétně (W. A. Mozart), Zerlina v rámci speciálního uvedení opery Don Giovanni (W. A. Mozart) v legendární inscenaci režiséra V. Kašlíka a scénografa J. Svobody a Jano v opeře Její pastorkyňa (L. Janáček).

V sezóně 2020/2021 debutovala v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích jako Fiordiligi a Despina v opeře Cosi fan tutte (W. A. Mozart) v českém překladu od J. Nohavici. Nyní zde vystupuje v hlavní roli v operetě Slečna vdova (J. Móry).

Koncertně vystupuje se skladbami mnoha hudebních období i žánrů– od hudby raně gotické až po díla autorů 21. století, od písní přes opery až k operetám a muzikálům. Je držitelkou mnoha ocenění z tuzemských pěveckých soutěží. Pěveckou techniku zdokonalovala také v rámci zahraničních kurzů s významnými světovými operními hvězdami (Helen Donath, Brigitte Fassbaender, Angelika Kirschlager, Marjana Lipovšek, Alfred Brugstaller a další).

Repertoár

Slečna vdova

Slečna vdova

Ján Móry, Oldřich Nový

Hudební komedie ve stylu Oldřicha Nového

Živý a energický příběh, který vás bude bavit po celý večer a každou minutu vás překvapí nečekaným vtipným zvratem, a to i v případě, že nejste zrovna milovníky komedií s Oldřichem Novým. Inteligentní humor a oblíbené tváře činohry, opery i baletu v jeden večer na jednom jevišti se postarají o to, že vaše bránice dostanou pořádně zabrat.

Chcete o inscenaci vědět víc? Zajděte si na náš lektorský úvod. Začínáme půl hodiny před představením. Vstup na lektorské úvody je zahrnut v ceně vstupenky. Už nyní si však můžete přečíst zážitkový obsah operetyNajdete v něm spoustu zajímavostí s odkazy a můžete se tak na představení už nyní příjemně naladit. Udělejte si s operou život ještě hezčí, než je!

Hudební nastudováníMartin Peschík

RežieJakub Hliněnský

ScénaPetr Vítek

KostýmyAleš Valášek